Over mij

Ik ben Annette Rijsemus, energetisch coach en therapeut met een eigen praktijk aan huis. Ik ben geboren en getogen in Ede (op de Veluwe) waar ik met veel plezier woon en dagelijks geniet van de mooie omgeving.

Stap in het diepe

Na 33 jaar werken in de gezondheidszorg in diverse banen, voelde ik dat ik hier niet meer gelukkig van werd. Ik had steeds minder energie om nog leuke dingen te doen naast mijn baan. Ik voelde me moe en verdrietig.

Voor mij werd toen duidelijk dat het anders moest, dat dit niet het leven was dat ik wilde leiden. En als ik zo door zou gaan, ik ziek zou worden. Zover wilde ik het niet laten komen. Ik wilde wat anders, maar wist absoluut niet wat ik dan eigenlijk wel wilde. Tijdens een reorganisatie kreeg ik de mogelijkheid om te vertrekken en heb hier gebruik van gemaakt. Ik heb hulp gezocht om uit te vinden wat ik nu echt wilde. Ik heb de tijd genomen om dit te onderzoeken met hulp van een coach. Samen met haar ontdekte ik opnieuw waar mijn talenten liggen en wat mijn verlangens zijn. Uiteindelijk resulteerde dit in het opzetten van mijn eigen praktijk “RaakBewust”. Vanuit het hoofd in het hart, in het lijf.

Nu doe ik waar ik blij van word en energie van krijg. Ik geniet elke dag van het werk met mijn cliënten en ben net zo blij als mijn cliënten, wanneer zij na een behandeling tevreden de deur uitgaan.

Ik ben trots op mijzelf dat ik deze stap genomen heb, mijn verlangen ben gaan volgen en nu doe wat ik leuk vind. En ik groei en leer nog elke dag. Mijn proces gaat nog steeds door. In 2021 nam ik nog een grote stap. Ik besloot na een lange relatie om alleen verder te gaan. Een moeilijk maar dapper besluit en de juiste voor mij en een waar ik loyaal en trouw blijf aan mezelf.

Terugkijkend besef ik dat het een hele grote stap is geweest voor mij, om vanuit de zekerheid van een vaste baan, te kiezen voor een onzekere toekomst. Zeker voor iemand zoals ik, die graag de controle wilde hebben.

Vanuit vrijheid leef ik nu mijn eigen droom en heb de regie over mijn eigen leven. Niet meer vanuit wilskracht, maar vanuit mijn gevoel, vanuit mijn intuïtie.

Wat je over mij moet weten

Ik ben open, eerlijk en direct. Ik benoem wat ik zie, confronteer zonodig, vanuit betrokkenheid en met compassie. Ik ben een doener, ben doel en resultaatgericht en een volhouder. Mensen kunnen op mij rekenen. Als ik iets beloof dan kom ik dat na.

Ik werk met passie, ben enthousiast, gedreven en altijd in om iets nieuws uit te proberen. Ik ben sociaal en oprecht geïnteresseerd in hoe het met de ander gaat. Houd van diepgang en vind bewustzijn het belangrijkste in mijn leven. Ik ontdek elke dag hoe meer bewustzijn, mij helpt om bewuster te leven, waardoor ik bewust en vanuit vrijheid nu andere keuzes maak dan voorheen.

Mijn visie

Mijn visie is dat we naar een tijd groeien waarin mensen zich veilig voelen om voluit zichzelf te zijn en te laten zien, zonder masker. Bewust en in verbinding met hun ware zelf, trouw aan zichzelf, vol zelfvertrouwen, zelfliefde en eigenwaarde.

Dat ze voelen dat er van hen gehouden wordt en dat ze de moeite waard zijn. Dat ze de liefde voelen, in liefde leven en hun liefde delen met elkaar.

Een tijd waarin mensen zichzelf accepteren (aanvaarden) zoals ze zijn. Dat ze zichzelf en de ander respecteren, zonder oordeel, niet naar zichzelf en niet naar de ander. Leven en laten leven.

Waarin mensen zich bewust worden van wat onbewust hen nog tegenhoudt om voluit te leven. Dat ze durven kijken naar de oorzaak van wat hun emotionele en fysieke pijn veroorzaakt.

Dat ze de verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen leven en gezondheid. Niet kiezen voor symptoombestrijding, maar durven kijken naar de werkelijke oorzaak. Op zoek naar het onderliggende probleem van hun pijn.

Dat ze kiezen voor meer bewustwording en heling door op te ruimen wat hun onbewust nog tegenhoudt om zich gezonder en gelukkiger te voelen. Dat ze ontdekken dat het lichaam een zelfhelend vermogen heeft en in staat is om zelf de balans weer te herstellen.  

Door te geloven en te vertrouwen dat dit vermogen geactiveerd kan worden en ze zelf in staat zijn om te helen wat geheeld mag en kan worden.

Om dit te bereiken, zet ik mijn kennis, talenten, gaven en levenservaring in en maak ik gebruik van diverse bewustzijnsmethoden zoals Touch of Matrix en de Lichtkrachtmethode. Via deze methoden wordt snel en eenvoudig contact gemaakt met het onderbewuste en wordt duidelijk wat de oorzaak van de pijn is.

Door bewust te worden wat al die tijd onbewust is geweest vindt heling plaats.

Door her en – erkenning van de oude pijn, deze te voelen en te aanvaarden, worden oude overtuigingen opgeruimd en komt er ruimte, rust en ontspanning en wordt de balans hersteld.

Mensen die kiezen om bewuster te gaan leven en zelf de verantwoordelijkheid daarvoor willen nemen, ondersteun ik in mijn praktijk. Daarbij werk ik met energie en de kracht van het zelfhelend vermogen van het lichaam.

Lees hier wat anderen over mij zeggen

Nieuwsgierig geworden en wil je met mij kennismaken?

Dan ben je van harte welkom in mijn praktijk. Voor het maken van een afspraak:

Met de groei van je bewustzijn, groeit ook je kracht.