Weet jij waar jij naar verlangt?


Weet jij waarnaar jij verlangt?
Hoe vaak lees of hoor je tegenwoordig niet: ‘Ga doen waar jij blij van wordt, van geniet, wat goed voor jou voelt. Volg je passie, volg je hart, je gevoel en intuïtie.’ Dat lijkt makkelijk, toch?
Maar hoe komt het dan, dat ik vaak hoor van mijn cliënten: ‘Maar ik weet niet wat ik wil, voel, naar verlang en hoe ik moet leven vanuit mijn hart.’

En ja, ook ik voel lang niet altijd wat ik nu echt wil, waar ik naar verlang en wat het juiste is om te doen. En dan weet ik niet wat ik moet gaan doen of kiezen, want ik voel het niet. De twijfel slaat toe, mijn hoofd maakt overuren, ik stel uit en maak geen keuze. Of ik ga allerlei andere dingen doen die me afleiding geven maar niet helpen om dichter bij mijn gevoel te komen. En geloof me, al deze oplossingen voelen niet goed en brengen me niet dichter bij mijn gevoel en verlangen.

Wat wel kan helpen
Even helemaal niets doen kan mij helpen om weer in contact te komen met mijn gevoel. Maar soms helpt ook dat niet en voel ik nog steeds niet waar ik naar verlang. Over hoeveel geduld moet ik dan beschikken? Ik kan toch niet eeuwig op die bank blijven zitten en niets doen?

Acceptatie van wat is leidt tot volledige vrijheid
In het boek ‘De helende kracht van acceptatie’ van Annemarie Postma, staat een mooi antwoord.
Zij stelt de vraag; ‘Hoe zou het zijn als jij accepteert als jij niet weet waar jij naar verlangt, wanneer jij niet voelt wat jouw passie is?’ Voor mij was dit een eye opener. Oh, het is dus niet erg als ik niet weet waar ik naar verlang of het niet voel. Wat ik ‘voelde’ toen ik dit las, was rust en ontspanning.
Ja, dat kon ik voelen. En vanuit die ontspanning kreeg ik weer zin om in beweging te komen.

Er bestaat geen foute keuze
Nu maak ik keuzes, ook al weet (voel) ik niet altijd of dit de juiste keuze is. Elke keuze brengt mij namelijk weer verder. Eigenlijk bestaat er geen foute keuze meer en kan ik het dus niet fout doen. Wat een opluchting is dat. Stap voor stap leer ik steeds meer te vertrouwen op mijn eigen keuzes en zet ik mijn stappen op mijn pad.

Kun jij accepteren en vertrouwen dat alles precies gaat zoals het moet gaan, precies op de juiste tijd, op jouw tijd?

En hoe zou het zijn als jij kan accepteren dat alles wat er nu gebeurt mag gebeuren?

En te ontdekken dat jouw lichaam zelf in staat is om oude overtuigingen/blokkades op te ruimen, zodat er weer ruimte komt om je eigen keuzes te maken en hierop te vertrouwen.

En hoe zou het voor jou zijn om te ervaren dat jij helemaal mag zijn zoals jij bent?

Tijdens een behandeling bij RaakBewust zul je ontdekken dat jouw lichaam vanzelf in beweging komt en zelf bepaalt wat opgeruimd mag worden.

Meer ervaringen lezen…

Bethina

Ik heb 3 sessies bij Annette gehad, wat ben ik blij dat ik dat heb mogen doen! Het heeft mij echt...

Lees meer

Diny

Ik was op vrijdag bij jou en op zondag zag ik mensen die mij ook op de donderdag daarvoor hadden...

Lees meer

Bertie

Onlangs heb ik een familieopstelling op tafel (met poppetjes) ontvangen van Annette. In de...

Lees meer

Milou

Na de behandeling gaat het een stuk beter met me, merk heel veel verschil na de sessie. Ik kan...

Lees meer

Marije

Via mijn zus ben ik bij Annette gekomen. Door de coronaperiode hebben mijn negatieve gedragingen...

Lees meer