Hoe bewust ben jij?

Hoe bewust ben jij?
Van de week had ik een cliënt die zei; “ik ben niet voor het geluk geboren”. Behalve dat hij dit zelf vond, gingen ook mensen uit zijn omgeving dit nu tegen hem zeggen. Al zijn pogingen om zijn leven op orde te krijgen mislukken keer op keer. Hij was tot de conclusie gekomen dat het geluk voor hem niet weggelegd was in dit leven. Hard werken had hem ook niet geholpen, in tegendeel, daardoor was hij zich leeg en uitgeput gaan voelen. Nare jeugd, ongelukkige liefdes, geen eigen plek om te wonen, kortom alleen ellende. Ook vroeger hadden mensen in zijn omgeving dit al tegen hem gezegd. En hij was dit gaan geloven en er van overtuigd geraakt, dat het ook nooit beter zou worden. En omdat hij geen positieve ervaringen had, kon hij ook niet geloven dat het anders zou kunnen. Wat hij niet kon zien was, hoe hij zich volledig geïdentificeerd had met deze uitspraak. Voor hem was het de waarheid en een andere waarheid bestond er niet.

Zonder bewustwording geen verandering
Het is ook moeilijk om te geloven en te vertrouwen dat het ook anders kan als je weinig geluk en liefde hebt ervaren in je leven. Als veel dingen je tegenzitten, je een nare jeugd hebt gehad, je zonder werk zit, of je geliefde je in de steek gelaten heeft, is het begrijpelijk dat je je niet gelukkig en somber voelt. Maar hoe komt het, dat waar de een zich verliest in zijn verdriet en in frustratie en woede blijft hangen, een ander na enige tijd weer overeind komt en de energie vindt om opnieuw te beginnen?

Bewustwording en balans
Voor mij heeft het alles te maken met bewustwording en balans. Zolang je je niet bewust bent van je onderliggende overtuigingen (en blokkades), kom je er niet los van en herhaal je steeds wat je gewend bent. En krijg je steeds hetzelfde (negatieve) resultaat. Je bent gaan geloven dat je het niet waard bent, niet verdient, dat je toch nooit gehoord of gezien wordt, dat iedereen jou altijd in de steek laat, dat er voor jou geen leuk werk is…

Je bent niet je gedachten en je bent niet je emoties
Op het moment dat je kunt zien dat je niet je gedachten en je emoties bent, ontdek je dat jij de keuze hebt om anders te kiezen. Dan pas komt er ruimte voor andere gedachten en (positieve) gevoelens. Dat jij de keuze hebt om op een andere manier te reageren dan je tot nu toe gedaan hebt. En dat jij verantwoordelijk bent voor je eigen gevoelens en je eigen geluk. Dan kunnen er nog steeds vervelende en nare dingen gebeuren in je leven. Maar je betrekt het niet meer op jezelf. Het staat los van wie jij bent. Omdat jij gelooft en vertrouwt op jezelf. Omdat jij het waard bent.

Hoe zou het zijn als jij je bewust mag worden van jouw overtuigingen?
De Touch of Matrix methode helpt jou om je bewust te worden van overtuigingen die jouw onbalans en gedrag veroorzaken. Alle informatie is nog steeds ‘onbewust’ in jouw lichaam aanwezig. Het is niet nodig dat jij weet wat de oorzaak is van jouw probleem, het onderbewuste weet het namelijk wel. Tijdens een behandeling worden blokkades verwijderd en kom je beter in balans en in je vel te zitten. Dan komt er ruimte om andere keuzes te gaan maken en op een andere manier te reageren. Hoe zou het zijn als jij de verantwoordelijkheid neemt voor je eigen gevoelens en geluk?

Meer ervaringen lezen…

Bethina

Ik heb 3 sessies bij Annette gehad, wat ben ik blij dat ik dat heb mogen doen! Het heeft mij echt...

Lees meer

Diny

Ik was op vrijdag bij jou en op zondag zag ik mensen die mij ook op de donderdag daarvoor hadden...

Lees meer

Bertie

Onlangs heb ik een familieopstelling op tafel (met poppetjes) ontvangen van Annette. In de...

Lees meer

Milou

Na de behandeling gaat het een stuk beter met me, merk heel veel verschil na de sessie. Ik kan...

Lees meer

Marije

Via mijn zus ben ik bij Annette gekomen. Door de coronaperiode hebben mijn negatieve gedragingen...

Lees meer