Voel jij je gekwetst?

Vaak hoor ik van cliënten, ‘wat hij/zij nu heeft gedaan of gezegd, heeft me zo gekwetst en daar ben ik zo boos om’. Op het moment dat dit gebeurt, voelt het alsof het jou wordt aangedaan. De ander is fout en heeft jou pijn gedaan. Jij voelt je onheus bejegend en jij verdient dit niet.

Ben jij geraakt?
Wat je op dat moment niet ziet, is dat je geraakt bent in je eigen wond. Iets wat die ander zegt of doet, raakt aan jouw eigen pijn (anders zou het je niet zoveel doen). Vaak betreft het oude pijn die nog niet geheeld is. De ander houdt je eigenlijk een spiegel voor en laat jou perfect zien waar jij nog pijn hebt. Zolang jij de ander hier verantwoordelijk voor houdt, zal jouw pijn niet minder worden. Je hoeft de pijn echter niet te ontkennen, niet weg te stoppen. De pijn is er en dat voelt naar.

Kun jij toestaan en toelaten zonder oordeel?
Pas op het moment dat jij jezelf toestaat om deze pijn te voelen, er helemaal te laten zijn, zonder oordeel en zonder de ander als boosdoener aan te wijzen, zal de pijn minder worden en uiteindelijk verdwijnen. Het wordt jou niet meer aangedaan, het is jouw pijn en jij bent de enige die daar verandering in kan brengen door de verantwoordelijkheid daarvoor te nemen. Jij hebt de keuze hoe jij hiermee omgaat. Blijf je de ander of iets buiten jou aanwijzen als schuldige of sta jij toe te voelen wat het met jou doet? Erken jij je eigen pijn, zodat het geheeld kan worden en losgelaten? Je hebt namelijk geen invloed op het gedrag van de ander. Wat de ander zegt, doet of juist niet doet, is aan hem of haar. Jij hebt de keuze hoe jij hiermee omgaat.

Stel jij grenzen?
Wat een ander ook zegt of doet, zal je niet meer zo kwetsen en raken wanneer je je eigen pijn hebt erkend, gevoeld en daardoor losgelaten. Je betrekt het niet langer op jezelf en zal het bij die persoon laten. Je ziet dat het niet persoonlijk is, het was niet bedoeld om jou pijn te doen. En zelfs als dit wel de bedoeling was, dan nog laat je het bij de ander. Zonder oordeel en met compassie voor de ander, maak jij nu je eigen keuzes en stel jij je eigen grenzen. Vanuit liefde en respect voor jezelf en de ander. Vanuit vrijheid.

Hoe zou het zijn als jij je bewust mag worden waar jij nog reageert vanuit oude pijn?
De Touch of Matrix methode helpt jou om je bewust te worden van patronen die jouw onbalans en gedrag veroorzaken. Alle informatie is nog steeds ‘onbewust’ in jouw lichaam aanwezig. Het is niet nodig dat jij weet wat de oorzaak is van jouw probleem, het onderbewuste weet het namelijk wel. Tijdens een behandeling worden blokkades verwijderd en kom je beter in balans en in je vel te zitten. Dan komt er ruimte om andere keuzes te gaan maken en op een andere manier te reageren. Hoe zou het zijn als jij de verantwoordelijkheid neemt voor je eigen gevoelens en geluk?
Voor het maken van een afspraak; https://raakbewust.nl/contact/

Meer ervaringen lezen…

Bethina

Ik heb 3 sessies bij Annette gehad, wat ben ik blij dat ik dat heb mogen doen! Het heeft mij echt...

Lees meer

Diny

Ik was op vrijdag bij jou en op zondag zag ik mensen die mij ook op de donderdag daarvoor hadden...

Lees meer

Bertie

Onlangs heb ik een familieopstelling op tafel (met poppetjes) ontvangen van Annette. In de...

Lees meer

Milou

Na de behandeling gaat het een stuk beter met me, merk heel veel verschil na de sessie. Ik kan...

Lees meer

Marije

Via mijn zus ben ik bij Annette gekomen. Door de coronaperiode hebben mijn negatieve gedragingen...

Lees meer