Heb jij de regie over je eigen leven?

Wat zou er gebeuren als je verlangens worden vervuld? Je emotionele pijn (of fysieke pijn) ophoudt en de regie over je leven volledig in jouw eigen handen komt te liggen? Hoe ziet jouw leven er dan uit?

Let eens op hoe vaak je tegen jezelf zegt; dat is moeilijk, dat vind ik lastig, dat kan ik niet, dat durf ik niet, dat heb ik niet goed gedaan, dat kan en moet beter, daar heb ik geen tijd voor!

Hoe bewust ben jij?
Ben jij je bewust dat als je dit zegt je leeft vanuit tekorten. Want wat je eigenlijk zegt is; ik ben niet goed genoeg zoals ik nu ben. Het moet beter, anders, meer, mooier… Kennelijk ben je er nu nog niet en is het niet goed genoeg. Maar wanneer ben je er dan wel? Wanneer is het goed genoeg, perfect, mooi en beter dan nu? En ben jij je bewust wat er gebeurt als je leeft vanuit deze tekorten en het geloof dat je er nu nog niet bent?

En wat zou er gebeuren als je vanaf nu tegen jezelf zegt; ik ben helemaal goed zoals ik ben. Ik hoef nergens naar toe, heb alle tijd, het is goed zoals ik het doe, ik geniet van alles wat er nu is, ik vertrouw mezelf, ik kan dat, ik neem mijn verantwoordelijkheid, ik leid het leven dat ik wil leven.

Wat houdt jou ‘nog’ tegen om de regie in eigen handen te nemen?
Wat hierbij kan helpen is, om je bewust te worden waar jij nog vanuit tekorten leeft. Kijk eens in je leven waar jij problemen en moeilijkheden ervaart en waar je nog anderen de schuld geeft van je eigen lijden. Neem dit waar en word je dit bewust. Wanneer je blijft zeggen dat iets lastig is, dan zal je steeds ervaringen krijgen die deze overtuiging waar maken. Zo simpel werkt het.

Wil dit nu zeggen dat alles dan maar vanzelf gaat als je afstemt op overvloed?
Nee, zo werkt het helaas niet. Het betekent dat je eerst mag loslaten van wat je bent gaan geloven wie en wat je bent. Je bent namelijk niet je gedachten en emoties! Dat je door de weerstand heengaat en loskomt van de emotionele pijn. Dat is een proces en gaat niet vanzelf. Het vereist ook dat je stapjes gaat nemen en in beweging gaat komen. Dat je besluit om het anders te gaan doen dan dat je het altijd gedaan hebt en dat je afspraken maakt waar je je aan gaat houden. Dan maak jij de keuze om te gaan leven in plaats van overleven. En zal jij meer vrijheid en ruimte gaan ervaren in je leven omdat jij je eigen keuzes maakt. Dan heb jij de regie over jouw leven terug.

Welke stap ga jij vandaag zetten?

Meer ervaringen lezen…

Bethina

Ik heb 3 sessies bij Annette gehad, wat ben ik blij dat ik dat heb mogen doen! Het heeft mij echt...

Lees meer

Diny

Ik was op vrijdag bij jou en op zondag zag ik mensen die mij ook op de donderdag daarvoor hadden...

Lees meer

Bertie

Onlangs heb ik een familieopstelling op tafel (met poppetjes) ontvangen van Annette. In de...

Lees meer

Milou

Na de behandeling gaat het een stuk beter met me, merk heel veel verschil na de sessie. Ik kan...

Lees meer

Marije

Via mijn zus ben ik bij Annette gekomen. Door de coronaperiode hebben mijn negatieve gedragingen...

Lees meer