Ontwikkel je laagjes!

Laagjes hadden we nodig om ons te beschermen tegen ervaringen/gevoelens die te moeilijk waren om te voelen. Vaak al vanaf toen we nog heel klein waren. We begrepen niet wat er om ons heen gebeurde en om ons ‘zelf’ te beschermen maakten we gebruik van onze overlevingsmechanismen, zoals vechten, vluchten en bevriezen. In plaats van leven gingen we op standje overleven en leven vanuit angst. Toch gaf dit ons toen een veilig gevoel. Als kind waren we afhankelijk van onze ouders en hadden we geen andere keuze.

Hoe lang wil jij nog doorgaan met overleven?

Als volwassenen reageren we nog steeds vanuit deze overlevingsmechanismen op het moment dat iets of iemand ons triggert. We voelen ons aangevallen, gekwetst en weten niet anders te reageren dan door terug te vechten (ruzie), te vluchten (weg te lopen) of te bevriezen (stilhouden). Vaak gebeurt dit onbewust. En zolang we ons niet bewust zijn vanuit welke oude patronen we reageren, blijven we doen wat we altijd doen en blijven we reageren vanuit oude pijn en angst die onder dit gedrag ligt.

Net zolang totdat er iets knapt en voelen; ‘ik wil dit niet meer’. Dan komt er ruimte om te voelen wat niet eerder gevoeld kon worden. Het gaat weer stromen. En er komt ruimte voor verandering, om het anders te doen. En gaan we andere keuzes maken.

Kies jij voor verandering?

Wacht dan niet langer en gun jezelf een reset. Samen kunnen we kijken vanuit welke overlevingspatronen jij nog steeds reageert en welke pijn en angsten daaronder liggen. Weer bewust maken wat al die tijd onbewust is gebleven. Zodat oude pijn gezien, gevoeld en erkend kan worden en uiteindelijk ‘vanzelf’ losgelaten wordt.

Dit hoef jij niet zelf te doen, dit gebeurt op het moment dat jij je weer bewust wordt. Je lichaam laat dan los. Dan heb je geen laagjes meer nodig om jezelf te beschermen. Dat voelt kwetsbaar, maar daar ligt ook je kracht. Omdat je dan reageert vanuit verbinding met jezelf. Vanuit liefde en niet meer vanuit angst.

Liefde is ontspanning voor het lichaam. Angst is stress voor het lichaam.

 

Meer ervaringen lezen…

Bethina

Ik heb 3 sessies bij Annette gehad, wat ben ik blij dat ik dat heb mogen doen! Het heeft mij echt...

Lees meer

Diny

Ik was op vrijdag bij jou en op zondag zag ik mensen die mij ook op de donderdag daarvoor hadden...

Lees meer

Bertie

Onlangs heb ik een familieopstelling op tafel (met poppetjes) ontvangen van Annette. In de...

Lees meer

Milou

Na de behandeling gaat het een stuk beter met me, merk heel veel verschil na de sessie. Ik kan...

Lees meer

Marije

Via mijn zus ben ik bij Annette gekomen. Door de coronaperiode hebben mijn negatieve gedragingen...

Lees meer