Wees sterk

Herken je dat, dat je sterk moet zijn van jezelf? En vooral niet laten merken dat je je niet goed of verdrietig voelt. Steeds maar doorgaan en veel moeten. Bewijzen dat je het allemaal wel redt. Dat je sterk bent, het wel alleen kan, zelf verantwoordelijk bent. Dat het belangrijk is dat je het goed doet, geen fouten maakt, liefst perfect en in één keer goed. Dat je wilt laten zien wat je al bereikt hebt omdat je gelooft dat je gewaardeerd wordt om wat je doet.

Ik herken mezelf hier wel in. Het is het patroon dat ik van huis uit heb meegekregen en het is een overtuiging geworden waarmee ik me ben gaan identificeren. En het heeft me veel gebracht en veel gekost.

Het voelt niet goed meer om te doen alsof ik me goed voel op momenten dat dit niet zo is. En wat heb ik nu echt te verbergen of te verliezen? En waarom moet ik me dan toch steeds opnieuw bewijzen? En wat als anderen me niet zo aardig vinden of mij het gevoel geven dat ik het niet goed doe?

Vaak ben ik me wel bewust dat ik dit mezelf aandoe en het zelf in stand houd, en toch lukt het me dan niet om het te veranderen. Ik herken het bij mezelf en bij mijn cliënten. Kennelijk is er iets wat ons tegenhoudt, sterker is en maakt dat we het niet anders gaan doen.

Ik noem het de saboteur en de overlever. Ooit was iets te pijnlijk om te voelen, de situatie te onveilig, en is het gevoel diep weggestopt en onbewust geworden. Het heeft ons geholpen om te overleven en te komen waar we nu zijn. Maar het houdt ons tegen op het moment dat we besluiten het anders te willen, verder willen groeien, verlangen naar een gezonder, lichter en gelukkiger leven. Een leven waarin we kiezen voor liefde.

Wees kwetsbaar  Wat mij helpt is de bewustwording en de ervaring, dat ik me nu ook sterk voel wanneer ik me kwetsbaar opstel. Dat ik moedig en krachtig ben als ik mijn zachte kant laat zien. Mijn pijn, verdriet, verlangens, oordelen er mogen zijn. Wanneer ik accepteer dat ik iets eng vind, nog niet kan, me voel falen, me niet genoeg vind, niet mooi genoeg. Dat ik me veel minder alleen voel als ik dit deel met anderen omdat ik dan begrip, troost en steun ontvang en me verbonden voel.

Ik ervaar elke keer weer, dat ik pas iets loslaat als ik eerst iets toelaat door volledig te aanvaarden wat er is op dat moment, er niet meer tegen vecht. Dat alles er mag zijn.

En hoe zou het zijn als jij krachtig en kwetsbaar mag zijn?

Ik ben Annette Rijsemus – energetisch therapeut. Ik laat jou ervaren hoe jouw lichaam ‘vanzelf’ in beweging komt om oude blokkades op te ruimen. Zodat je vanuit bewust-zijn andere en nieuwe keuzes gaat maken, vanuit verbinding, authenticiteit en vanuit liefde.

Hoe zou het zijn als jij de verantwoordelijkheid neemt voor je eigen gevoelens en geluk? Bel 06 – 26946615 of mail mij dan, annette@raakbewust.nl

 

Meer ervaringen lezen…

Bethina

Ik heb 3 sessies bij Annette gehad, wat ben ik blij dat ik dat heb mogen doen! Het heeft mij echt...

Lees meer

Diny

Ik was op vrijdag bij jou en op zondag zag ik mensen die mij ook op de donderdag daarvoor hadden...

Lees meer

Bertie

Onlangs heb ik een familieopstelling op tafel (met poppetjes) ontvangen van Annette. In de...

Lees meer

Milou

Na de behandeling gaat het een stuk beter met me, merk heel veel verschil na de sessie. Ik kan...

Lees meer

Marije

Via mijn zus ben ik bij Annette gekomen. Door de coronaperiode hebben mijn negatieve gedragingen...

Lees meer