Wil jij het anders? Word Bewust!

De eerste tip die ik geef in mijn nieuwe e-book ‘Helemaal Jezelf Zijn’, gaat over bewustwording. Maar waarom is dit nu zo belangrijk en hoezo verandert er niets zolang je niet bewust bent?

Mijn eigen praktijkervaring wil ik graag met je delen.
Toen ik nog werkte met slachtoffers en daders van huiselijk geweld, merkte ik dat wat we ook voor hulp aanreikten, er vaak niets wezenlijks veranderde. Slachtoffers gingen soms wel weg uit de relatie, maar na enige tijd kwam er weer een nieuwe melding maar nu met de nieuwe partner. In plaats van dat het beter ging, herhaalde de situatie zich keer op keer en verbeterde niet. Wilden zij dan zelf niet dat het beter ging? Ik voelde me machteloos omdat het niet lukte de slachtoffers uit de cirkel van het geweld te halen en dat raakte mij.

Van onbewust naar bewust
Wat me steeds duidelijker werd, is dat zolang de ene partner naar de andere blijft wijzen en vindt dat hij of zij maar moet veranderen, er niets zal veranderen. Zolang iemand namelijk niet naar zichzelf kijkt en zich niet bewust wordt van zijn/haar eigen aandeel in de strijd, zal de situatie hetzelfde blijven of erger worden.

Om echt te veranderen is het nodig dat iemand zich eerst bewust wordt waarom hij/zij steeds hetzelfde blijft doen met hetzelfde resultaat en terugvalt in het oude patroon. Ook al gaat iemand weg bij de partner die hem/haar slecht behandeld (wat op zich wel een goede stap kan zijn als er sprake is van een gevaarlijke thuissituatie), veranderen zal er niets omdat er vanbinnen niets veranderd is. Oude pijn zal ook in een nieuwe relatie getriggerd worden en de situatie zal zich dan keer op keer blijven herhalen.

En eigenlijk geldt dit voor alle pijnlijke situaties waar iemand zich in bevindt en die niet tot een oplossing komen. Het laat zien dat er ergens nog weerstand is bij die persoon. De buitenwereld is altijd een spiegel van de binnenwereld en nodigt iedereen uit om in de spiegel te kijken.

Het vraagt moed om de reis naar binnen te maken
In 2017 besloot ik te stoppen met de baan die ik toen had zonder dat ik wist wat er komen zou. Spannend en een duik in het diepe. Ook gaf ik mezelf hiermee een groot cadeau. Tijd om te genieten, tot rust te komen na 33 jaar in de gezondheidszorg gewerkt te hebben. Een tijd van bezinning en tijd om naar binnen te gaan. Ook daar kwam ik van alles tegen wat opgeruimd mocht worden. En dit proces gaat nog steeds door en stopt nooit. Soms pittig maar hierdoor ontwikkel en groei ik wel en kom ik steeds een laag dieper en meer in verbinding met mezelf.

Inmiddels heb ik een eigen praktijk RaakBewust waarin ik de mooie bewustzijnsmethode Touch of Matrix gebruik. Deze methode helpt om iets bewust te maken wat al die tijd ‘onbewust’ is gebleven omdat het te pijnlijk was om te voelen. Elke keer wordt er weer iets opgeruimd en zo helpt het je om steeds meer je authentieke zelf te worden en in verbinding met je ware zelf te komen. Hierdoor groei je en ga je steeds meer je eigen pad lopen en keuzes maken die goed voor jou zijn. Vele cliënten heb ik de afgelopen jaren al mogen begeleiden bij hun proces. Hieronder twee recensies.

“In mijn leven ervoer ik een immens donkere wolk, een drukkende gedachte die bestaat uit schaamte en schuld. Deze schaamte en schuld komt voort uit een jeugd met seksueel misbruik. Door een coaching traject van zeven sessies met Annette ben ik meer bewust geworden. Annette is een therapeut met ervaring op het gebied van huiselijk geweld en misbruik. Door haar manier van coachen in combinatie met Touch of Matrix is de kwaliteit van mijn leven enorm verbetert. De donkere wolk is weg. Er is meer zelfliefde en ruimte voor meer liefde en plezier met mijn gezin. Enorm resultaat in een relatief korte periode.”

“Nadat ik al vaker over de behandelingen van Annette, Touch of Matrix, had gelezen, en het mij triggerde, heb ik de stap gemaakt om een behandeling af te spreken. Ik ben heel rationalistisch, een nuchter persoon. Ik vond het wel spannend of en wat het zou doen bij mij. Na de vriendelijke en ontspannen begroeting en uitleg startte Annette door mij in een vorm van ontspanning te brengen, in balans, zoals zij het noemde. Ik voelde mij ontspannen en voelde ook een vorm van verbinding met mijn gevoel. Er kwam van alles bij mij boven en tot uiting bij het doorlopen van mijn leven. Veel verborgen emoties kwamen naar boven en tot uiting, blijkbaar zat er nog veel verborgen pijn en verdriet in mijn systeem. Dit kon ik meer los gaan laten tijdens de behandeling. Ik vond dat heel bijzonder. Annette begeleidde dit alles op een hele rustige en integere manier. Ik werd heel rustig en tijdens het naar huis fietsen had ik de wind tegen, maar het voelde alsof ik wind mee had, zo bevrijd voelde ik me.

Helemaal Jezelf Zijn, hoe doe je dat?
Waar ik me bij de start van mijn praktijk vooral richtte op het helen van fysieke pijn, is dit inmiddels meer verschoven naar het helen van emotionele en mentale pijn. Hoe zou het zijn om op te ruimen wat jou niet meer dient, zodat echte verandering in jouw leven kan plaatsvinden. Graag inspireer en begeleid ik jou op deze reis naar binnen. Wil jij hier hulp bij, neem dan contact met mij op, 06 – 26946615, arijsemus@raakbewust.nl. Of download mijn e-book, https://raakbewust.nl/ebook/                          

Bewustwording is de eerste stap in het proces van worden wie je bent.

Meer ervaringen lezen…

Bethina

Ik heb 3 sessies bij Annette gehad, wat ben ik blij dat ik dat heb mogen doen! Het heeft mij echt...

Lees meer

Diny

Ik was op vrijdag bij jou en op zondag zag ik mensen die mij ook op de donderdag daarvoor hadden...

Lees meer

Bertie

Onlangs heb ik een familieopstelling op tafel (met poppetjes) ontvangen van Annette. In de...

Lees meer

Milou

Na de behandeling gaat het een stuk beter met me, merk heel veel verschil na de sessie. Ik kan...

Lees meer

Marije

Via mijn zus ben ik bij Annette gekomen. Door de coronaperiode hebben mijn negatieve gedragingen...

Lees meer