Wees Kwetsbaar!

Een paar jaar geleden gaf iemand mij het advies; “wees kwetsbaar”. Het zette me aan het denken. En het heeft een poos geduurd voordat ik begreep dat in kwetsbaar durven zijn juist een enorme kracht schuilt. En het heeft nog langer geduurd voordat ik de moed had kwetsbaar te durven zijn. Me te laten zien met al mijn onzekerheid, pijnen en angsten. Het vraagt namelijk wel om moed en de bereidheid om de pijn van afwijzing te voelen. En ja dit maakt me kwetsbaar maar maakt wel dat ik me meer verbonden voel met mezelf en de ander. En nu om hulp durf te vragen als ik er zelf niet uitkom en mijn onafhankelijkheid los te laten. En mooi om te ontdekken dat ik ook hulp ontvang nu ik er om durf te vragen. 

Wees sterk!
Lang heb ik juist het tegenovergestelde geleefd en wilde ik vooral laten zien dat ik het wel alleen kon, geen hulp nodig had. Dat ik het goed moest doen, liefst perfect en in één keer goed, steeds maar doorgaan. Het gaf me het gevoel van controle en zekerheid. Door vallen en opstaan heb ik ontdekt dat dit slechts schijnveiligheid is en dat dit gedrag me heel veel gekost heeft en me niet meer dient. 

Durf jij kwetsbaar te zijn?
Kwetsbaar durven zijn betekent je onzekerheid accepteren, om hulp durven vragen als je er alleen niet uitkomt, je onafhankelijkheid loslaten. Kwetsbaar durven zijn is heel krachtig en moedig. Je laat jezelf zien, zonder masker, open en bereid het onbekende te ontdekken en risico te nemen. Je weet niet van te voren wat de uitkomst is. Maar je zult ervaren dat je je levendiger en gelukkiger gaat voelen. Het gaat weer stromen.  

Onvoorwaardelijk jezelf zijn.
Als dit jou aanspreekt laat mij jou dan helpen. Mijn missie is het om jou te helpen jezelf te accepteren. Dat je voelt dat je goed bent zoals je bent en gaat leven zonder masker, trouw aan jezelf, zonder oordeel. Mail annette@raakbewust of bel 06 – 26946615. 

Meer ervaringen lezen…

Bethina

Ik heb 3 sessies bij Annette gehad, wat ben ik blij dat ik dat heb mogen doen! Het heeft mij echt...

Lees meer

Diny

Ik was op vrijdag bij jou en op zondag zag ik mensen die mij ook op de donderdag daarvoor hadden...

Lees meer

Bertie

Onlangs heb ik een familieopstelling op tafel (met poppetjes) ontvangen van Annette. In de...

Lees meer

Milou

Na de behandeling gaat het een stuk beter met me, merk heel veel verschil na de sessie. Ik kan...

Lees meer

Marije

Via mijn zus ben ik bij Annette gekomen. Door de coronaperiode hebben mijn negatieve gedragingen...

Lees meer