fbpx

Mogen ze er zijn of onderdruk jij ze of keur jij ze af?
Ieder mens heeft trauma’s (klein of groot) en verwondingen opgelopen in zijn leven.
Om te helen en innerlijk te groeien is het van belang om je emoties niet te onderdrukken. Emoties hebben meestal een heel duidelijke aanleiding. Iemand zegt iets en jij wordt opeens heel boos of verdrietig. Dat wat jou nu triggert is ‘slechts’ de aanleiding maar niet de oorzaak van jouw reactie. Deze emoties vertellen namelijk iets over je ‘oude’ pijn, die onbewust nog aanwezig is in je lichaam en die wacht om alsnog gevoeld te worden.

Voel je angst, je verdriet, je woede. Je voelt het niet voor niets.

Je zult ontdekken dat als je niets meer tegenhoudt, alles er mag zijn, je zult ontspannen en je steeds meer oude pijn verwerkt en vanzelf loslaat. Op deze manier kom je steeds dichterbij en meer in verbinding met jezelf en meer/weer aanwezig in je lichaam.

Verschil tussen emoties en gevoelens.
Er is een duidelijk verschil tussen emoties en gevoelens. Emoties zijn in wezen een reactie op iets wat je niet begrijpt, geen controle op hebt. Je bent je op dat moment niet bewust dat je eigenlijk reageert vanuit oude pijn. Vaak zijn ze heftig en ben je even buiten jezelf.

Gevoelens zijn veel stiller, het is de stille stem van je ziel die je hoort fluisteren of aanmoedigen en zijn altijd zonder oordeel. Gevoelens hebben te maken met je intuïtie. Ze helpen je om iets aan te voelen of te voorvoelen. Het is geen reactie op iets (een trigger) van buitenaf zoals bij een emotie. Maar iets wat van buitenaf naar je toekomt, zoals een ingeving of gelijk weten dat je iets wel of niet moet doen.

Vertrouw op je intuïtie en je gevoel.
Om echt bij je gevoel te komen en je innerlijke stem te kunnen horen, is het nodig dat je innerlijk stil wordt. Emoties (en lagen oude pijn) staan daarbij vaak in de weg. Daarom is het belangrijk om emoties toe te laten. Vanuit je gevoel en intuïtie, kun je goede beslissingen nemen en voel je of iets goed of niet goed voor je is.

Dus door de emoties toe te laten, te voelen en los te laten kom je weer in balans. En zul je contact gaan maken met je intuïtie en je innerlijke stem weer horen.

Laat je emoties toe, voel ze en blijf er volledig bij. Niets is zo helend! 

De tweede tip in mijn nieuwe e-book ‘Helemaal Jezelf Zijn’, gaat hierover, https://raakbewust.nl/gratis/. Graag inspireer en begeleid ik jou om weer in verbinding te komen met jezelf en te voelen dat je helemaal goed bent zoals je bent en dat je mag voelen wat je voelt. Wil jij hier hulp bij, neem dan contact met me op, annette@raakbewust.nl, 06 – 26946615, https://raakbewust.nl/contact/.