Wil jij het anders?

Vanmorgen las ik in het boek Her-inneren (van Steve Rother); Intentie is het proces dat verandering teweegbrengt. Gisteren kreeg ik te horen van mijn coach; wil je een andere uitkomst, verander dan je perspectief. Toevallig dat ik dit hoor en lees? Voor mij bestaat er niet zoiets als toeval.

En ja we weten het wel; als je altijd doet wat je deed krijg je wat je altijd kreeg. En verandert er niets. Maar als we dit weten, waarom blijven we dan doen wat we doen terwijl we zo graag een andere uitkomst willen? Kennelijk is het niet zo makkelijk om uit dit herhalende patroon te komen. En dat komt omdat ons oerbrein (reptielenbrein) de oude programmering volgt. Die van de overleving. Die uitkomst kennen we en geeft ons ‘schijnveiligheid’.

Hoe zou het zijn als je vanaf nu je perspectief verandert. Welke intentie zet jij dan neer? Hoe wil jij het wel en hoe ziet dat eruit, hoe voel jij je dan, wat doe jij dan anders, wat denk en zeg jij dan? En wees je bewust dat energie altijd de intentie volgt.

Alles en iedereen om je heen kan je hierbij helpen, want zij spiegelen precies jouw binnenwereld (zo binnen, zo buiten). Kijk maar in die spiegels, wat laten ze jou zien, wat raakt jou en wat zegt dat over jou? Voel wat het met je doet en laat het toe. Het raakt aan oude pijn die niets liever wil dan geheeld worden. Word de waarnemer van deze pijn want zo kom je los van deze emoties en kun je met andere ogen er opnieuw maar nu neutraal naar kijken.

Word je bewust welke oude overtuigingen de oorzaak waren dat jij steeds opnieuw hetzelfde deed. En wees je bewust dat echte verandering vraagt om een ander perspectief.

De energetische bewustzijnsmethode Touch of Matrix die ik gebruik in de praktijk gaat ook uit van bovenstaand principe. Als je het anders wil, richt je dan op wat je wel wilt. Vaak weten we wel wat we niet willen. Maar door uit te spreken wat we wel willen, gaat er op den duur echt iets veranderen. Soms gaat dat snel en soms is daar tijd voor nodig en helpt het om nieuw gedrag te oefenen in de praktijk van alledag.

Wil jij het nu echt anders?
Als dit jou aanspreekt laat mij jou dan helpen. Samen ontdekken we welke overtuiging jou nog tegenhoudt om het nu echt anders te gaan doen. Neem dan contact met me op, annette@raakbewust.nl, 06 – 26946615, https://raakbewust.nl/contact/.

 

 

Meer ervaringen lezen…

Bethina

Ik heb 3 sessies bij Annette gehad, wat ben ik blij dat ik dat heb mogen doen! Het heeft mij echt...

Lees meer

Diny

Ik was op vrijdag bij jou en op zondag zag ik mensen die mij ook op de donderdag daarvoor hadden...

Lees meer

Bertie

Onlangs heb ik een familieopstelling op tafel (met poppetjes) ontvangen van Annette. In de...

Lees meer

Milou

Na de behandeling gaat het een stuk beter met me, merk heel veel verschil na de sessie. Ik kan...

Lees meer

Marije

Via mijn zus ben ik bij Annette gekomen. Door de coronaperiode hebben mijn negatieve gedragingen...

Lees meer