Ik heb zo mijn best gedaan en toch…

Hoor jij je dit zelf ook weleens zeggen. Je hebt zo je best gedaan maar je bent niet blij met de uitkomst. Om moedeloos van te worden. Je had hoge verwachtingen, maar helaas ze zijn niet uitgekomen. Je houdt je sterk, maar diep vanbinnen voel je je diep diep teleurgesteld. Het is niet geworden of niet gegaan in het leven zoals je gehoopt had en je voelt je falen en schuldig. Het voelt alsof je zelf mislukt bent.

En dat is niet de eerste keer dat je dit zo voelt.
Je wilt dit helemaal niet voelen en al helemaal niet toegeven. Je verbergt voor je omgeving wat het werkelijk met je doet en gaat door op wilskracht. Het voelt zwaar en kost je heel veel energie en je voelt je moe, uitgeput en somber. En je vraagt je af, is dit het nu?

Wat kun en moet je dan nog doen om er voor te zorgen dat je wel krijgt waar je zo op hoopt of naar verlangt? Nog beter je best doen, opnieuw beginnen of maar opgeven?

Er is weleens tegen mij gezegd dat het helemaal niet gaat om je best doen.
Maar waar gaat het dan wel om? Op zich is er toch niets mis mee om je best te doen en ergens naar te verlangen. En natuurlijk wil je graag dat het je wat oplevert. In ieder geval een goed gevoel over jezelf, de situatie of een goed resultaat. En dat je ‘weer’ geniet van het leven en plezier hebt.

Maar wat als je zo gericht bent op hoe het volgens jou zou moeten zijn, heb je dan nog oog voor wat er onderweg gebeurt en waar je nu bent?
En hoe zou het zijn als je beseft dat je nergens naar toe moet omdat je er al bent. Dat het niet om je best doen gaat en om wilskracht en discipline. Dat door te vertragen en stil te zijn, je gaat voelen waar het werkelijk omgaat. En ja dat vraagt moed omdat je dan pas gaat voelen hoe moe je bent, hoe teleurgesteld, somber en verdrietig.

En wat als dit er allemaal mag zijn?
Door deze emoties te accepteren, toe te laten en je verwachtingen los te laten komt er rust en ontspanning in je lijf en leven. En gaat je energie weer stromen. En ontdek je waar het leven werkelijk omgaat en komt het plezier weer terug. Dit is een proces en stap voor stap kom je steeds dichter bij jezelf en zal jouw zelfvertrouwen groter worden en jouw plezier in het leven toenemen.

Herken je dit en zou je hier hulp bij willen, laat mij jou dan helpen.
Niet door te praten, maar door jou contact te laten maken met je lijf. Je lichaam onthoudt alles en alle informatie is aanwezig in je lijf. Je hoeft het daarom ook niet buiten jezelf te zoeken, daar ligt de oplossing niet. Die zit in jou. Door toe te laten en te voelen wat er werkelijk speelt, kom jij uit de ‘freeze’ stand. Dan ontdek je dat je je ook anders kunt voelen en dat je echt kunt genieten van het leven en het plezier weer terugkomt. Voor meer informatie, kun je mij bellen 06 -26946615 of mailen, annette@raakbewust.nl en zie ook https://raakbewust.nl/tarieven/coaching/

Meer ervaringen lezen…

Bethina

Ik heb 3 sessies bij Annette gehad, wat ben ik blij dat ik dat heb mogen doen! Het heeft mij echt...

Lees meer

Diny

Ik was op vrijdag bij jou en op zondag zag ik mensen die mij ook op de donderdag daarvoor hadden...

Lees meer

Bertie

Onlangs heb ik een familieopstelling op tafel (met poppetjes) ontvangen van Annette. In de...

Lees meer

Milou

Na de behandeling gaat het een stuk beter met me, merk heel veel verschil na de sessie. Ik kan...

Lees meer

Marije

Via mijn zus ben ik bij Annette gekomen. Door de coronaperiode hebben mijn negatieve gedragingen...

Lees meer