Ik ben er ‘nog’ steeds niet!

Herken jij deze overtuiging van jezelf? Of deze; ik ben ‘niet’ goed genoeg. En wat denk je, komt er ooit een tijd dat je vindt dat je er helemaal bent of dat je wel goed genoeg bent?? En wanneer ben je er dan, wie en wat is je meetlat? En aan wie meet jij je dan? Heb je door dat je jezelf aan het vergelijken bent en er een oordeel over hebt.

Hoe zou het zijn om te doorzien dat dit oude overtuigingen zijn en bent gaan geloven dat die waar zijn. En je je er dus helemaal mee geïdentificeerd hebt. Het goede nieuws is dat het dus niet waar is. Je bent niet die overtuigingen, je bent ze gaan geloven.

Waarom ben je dit gaan geloven en heb je je er tot nu toe zo aan vastgehouden?
Als kind kon je niet geloven dat je niet de aandacht, liefde, erkenning kreeg die je zo nodig had. Dit was te pijnlijk om te voelen en daarom bedacht je dat het wel aan jou zou liggen. Ik zal wel iets niet goed doen of geen liefde waard zijn. Om deze pijn niet te voelen en jezelf te beschermen, ben je dit gaan denken. En dit heeft je beschermd en geholpen om in die situatie te overleven.

En wat je vroeger gered en geholpen heeft, maakt dat je nu nog steeds aan het overleven bent en vasthoudt aan deze overtuigingen. Met dit verschil dat je er nu last van hebt. Je voelt je nog steeds niet goed genoeg, schaamt je, past je aan of bent steeds maar aan het bewijzen dat je het wel waard bent en dat je alles perfect wilt doen. En omdat dit je geholpen heeft om te overleven, kun je het echt niet zomaar opgeven en loslaten. Want als het zo makkelijk was, dan had je het toch allang gedaan?

Wat gaat je wel helpen?
Mijn eigen ervaring is, dat alles begint met bewustwording van de oude overtuigingen die je eigen groei tegenhouden. En accepteren dat je die nodig had om te overleven. Dat is niets om je voor te schamen. Nu doorzie je ze en word je je bewust van de pijn die eronder ligt. En dat voelt naar. Het is niet gegaan zoals je gehoopt had in het leven. Het is niet makkelijk geweest. Je hebt je staande gehouden maar dat heeft je veel gekost. En door dit toe te geven aan jezelf, zul je langzaam gaan voelen dat de kramp eraf gaat. Het mag nu gezien worden. Jij mag gezien worden. Voel maar dat je liefde en aandacht wel waard bent en dat je helemaal goed bent zoals je bent. Dit is volgens mij waar zelfliefde omgaat. En jij bent degene die dit aan jezelf kan geven. En vanuit zelfliefde zal je steeds meer plezier in je leven gaan ervaren.

Wil jij ontdekken welke overtuigingen jou belemmeren om vrijuit te leven en te genieten, dan is deze workshop voor jou bedoeld. Voor meer informatie;

Workshop Weer zin in je leven; voor meer plezier en levenslust.


Meer ervaringen lezen…

Bethina

Ik heb 3 sessies bij Annette gehad, wat ben ik blij dat ik dat heb mogen doen! Het heeft mij echt...

Lees meer

Diny

Ik was op vrijdag bij jou en op zondag zag ik mensen die mij ook op de donderdag daarvoor hadden...

Lees meer

Bertie

Onlangs heb ik een familieopstelling op tafel (met poppetjes) ontvangen van Annette. In de...

Lees meer

Milou

Na de behandeling gaat het een stuk beter met me, merk heel veel verschil na de sessie. Ik kan...

Lees meer

Marije

Via mijn zus ben ik bij Annette gekomen. Door de coronaperiode hebben mijn negatieve gedragingen...

Lees meer