Krachtige kwetsbaarheid

De laatste weken ontdek ik steeds meer de kracht van kwetsbaarheid. Hoe? Door elk keer als ik geraakt word, me afgewezen voel, de emoties toe te laten en te voelen, er geen oordeel meer over te hebben. En vooral om compassie voor mezelf te hebben.

Zeker niet makkelijk om alles toe te laten en te voelen. En het maakt dat ik me kwetsbaar voel. En toch weet ik diep vanbinnen dat de enige manier om te helen is, er niet omheen gaan maar doorheen. En dat het ervoor zorgt dat ik me krachtig voel als dit me lukt.

Emoties die we weggestopt hebben, zijn namelijk niet weg. Zolang we er geen contact mee hebben gemaakt, zitten ze ons in de weg. Vaak hebben we dat niet eens in de gaten. Je bent je misschien wel bewust dat je op een heftige manier reageert op iets wat iemand zegt of doet, maar hebt niet door dat je getriggerd wordt in je oude kindpijn. Het is ook moeilijk om er grip op te hebben omdat het echt lijkt alsof de oorzaak in het nu ligt. De aanleiding ligt wel in het heden maar de oorzaak ligt meestal in het verleden.

Elke keer als jij getriggerd wordt, word jij uitgenodigd om naar binnen te gaan en te voelen wat daar nog gevoeld wil worden. Ga jij deze uitnodiging aan of blijf jij vasthouden aan de manier waarop jij altijd reageert. Als je dat doet, zal er niets veranderen.

Als jij het verlangen voelt om het echt anders te willen, dan zou ik jou daar bij willen begeleiden.
Samen kijken we naar de overtuigingen en overlevingsstrategieën die jij ontwikkelt hebt om je staande te houden en te beschermen tegen pijn, verdriet en afwijzing. Ze hebben je beschermd en waren nodig om te overleven. En ze zorgden ervoor dat je het contact met je gevoelsbeleving verloren hebt.

Nu je volwassen bent, zijn ze niet meer nodig, maar blijf je die toch vasthouden. En dat is zo zonde. Want zo is het leven niet bedoeld. En het kan echt anders. Door te her en erkennen van alles wat je tegengehouden hebt om in contact te komen met je oude kindpijnen ga je loslaten.

Door te accepteren van alles wat jou tot hier gebracht heeft, laat je ook toe en dus los. Je zult merken dat als je eenmaal een oude pijn hebt gevoeld, die ook echt weg is. Het voelt anders, lichter, zachter, liever.

Het is een proces en zeker geen quick fix. Laagje voor laagje pel je af en zo kom je steeds dichter bij je zelf, bij je authentieke jij.

Als jij het anders wil, neem dan contact met mij op. Je kunt me bellen 06 26946615 of mailen annette@raakbewust.nl.

Meer ervaringen lezen…

Bethina

Ik heb 3 sessies bij Annette gehad, wat ben ik blij dat ik dat heb mogen doen! Het heeft mij echt...

Lees meer

Diny

Ik was op vrijdag bij jou en op zondag zag ik mensen die mij ook op de donderdag daarvoor hadden...

Lees meer

Bertie

Onlangs heb ik een familieopstelling op tafel (met poppetjes) ontvangen van Annette. In de...

Lees meer

Milou

Na de behandeling gaat het een stuk beter met me, merk heel veel verschil na de sessie. Ik kan...

Lees meer

Marije

Via mijn zus ben ik bij Annette gekomen. Door de coronaperiode hebben mijn negatieve gedragingen...

Lees meer