Kies jij voor leven vanuit angst of in liefde?

Waarschijnlijk kiezen jullie net als ik voor leven vanuit liefde. Want wie wil er nu in angst leven. Toch leven we vaak nog (onbewust) in angst en reageren we vanuit angst uit het verleden op een situatie in het heden. De aanleiding ligt wel in het heden, maar de oorzaak dat je zo reageert echter niet. En waar je nu bang voor bent, is allang gebeurd.

Maar hoe herken je dan dat je in het heden reageert vanuit angst en pijn vanuit het verleden?
Om dit te herkennen is het nodig dat je je bewust wordt van je eigen reactie. Elke keer als jij getriggerd wordt en heftig reageert op een situatie in het heden, zou je je bewust kunnen worden, dat je vanuit het verleden reageert in plaats vanuit het heden.

Dan is je overlever aan het woord en die projecteert de angst uit het verleden op het heden en de toekomst. Hij wil je beschermen om opnieuw pijn te voelen van eerdere kwetsingen in het verleden, maar tegelijkertijd creëert hij daarmee nieuwe angst en bevestigt dat de situatie in het heden niet veilig is. Zo blijf je gevangen in het verleden en reageer je steeds opnieuw vanuit angst. Of beter gezegd, de angst regeert en bepaalt nog steeds je leven.

Aandachtig bewustzijn
Op te herkennen dat je reageert vanuit angst, helpt het om je in het heden te verbinden met jezelf en wel met je lichaam. Met je lichaam voel je. En door bewust aanwezig te zijn in je lichaam en er contact mee te blijven op het moment dat jij geraakt wordt, word jij je bewust dat er op dit moment geen reëel gevaar is.

Voel je angst en loop er niet voor weg
Elke keer als jij geraakt wordt, heb jij de keuze om er voor weg te lopen of er bij te blijven. Als je de emoties die je voelt er kunt laten zijn, dan ontstaat er een keuze. Op deze manier kom je steeds dichter bij jezelf, meer in verbinding met jezelf en meer aanwezig in je lichaam. Als je jezelf toestaat om te voelen waar je van weg wilt, dan kun je weer terugkomen. En dan kun je kiezen voor liefde.

Je lichaam is het zintuig van voelen
In je lichaam liggen al je herinneringen opgeslagen, zowel de prettige als de niet prettige. Het heeft er ook voor gezorgd dat te pijnlijke gebeurtenissen niet gevoeld konden worden en heeft je dus beschermd. Als kind was dit nodig om te overleven. In het heden houdt dit je nu tegen om voluit te leven en maakt dat je moeilijk bij je gevoel je kan komen. Je wilt je weer levendig voelen en voelen dat je leeft en genieten.

Ervarings en lichaamsgericht werk om bij het voelen te komen en in verbinding met jezelf.
Omdat het lichaam het zintuig van voelen is, maak ik gebruik in mijn werk van verschillende methoden zoals Touch of Matrix, Familieopstellingen op tafel, Aroma Touch Massage. Bij deze methoden wordt er niet veel gepraat en ze helpen je om weer in verbinding te komen met je gevoel, met jezelf.

Meer ervaringen lezen…

Bethina

Ik heb 3 sessies bij Annette gehad, wat ben ik blij dat ik dat heb mogen doen! Het heeft mij echt...

Lees meer

Diny

Ik was op vrijdag bij jou en op zondag zag ik mensen die mij ook op de donderdag daarvoor hadden...

Lees meer

Bertie

Onlangs heb ik een familieopstelling op tafel (met poppetjes) ontvangen van Annette. In de...

Lees meer

Milou

Na de behandeling gaat het een stuk beter met me, merk heel veel verschil na de sessie. Ik kan...

Lees meer

Marije

Via mijn zus ben ik bij Annette gekomen. Door de coronaperiode hebben mijn negatieve gedragingen...

Lees meer