‘Ik wil er geen last meer van hebben’

Ze zit tegenover mij en op mijn vraag waar ze nu echt naar verlangt, zegt ze; ‘ik wil geen last meer hebben van mijn ouders. Ze hebben mij onrecht aangedaan en dat verdien ik niet. Ik wil dat ze uit mijn hoofd gaan. Ik wil het weer leuk hebben en me goed en blij voelen. Ik wil mezelf terug’.

Veel van mijn cliënten geven als antwoord op de vraag waar ze naar verlangen, dat ze iets niet meer willen voelen, geen pijn meer willen hebben, ergens of van iemand geen last meer willen hebben. Ze willen het loslaten, verder met hun leven, zich weer gelukkig en vrij voelen. Kortom ze willen niet voelen wat er nu is en verlangen allemaal naar iets anders.

Herkenbaar? Voor mij zeker en ik denk voor de meesten van ons ook. Het is namelijk menselijk om van je pijn af te willen en het anders te willen.

Hoe kom je dan van die pijn af en hoe laat je los? Door eerst je ervan bewust te worden dat wanneer je van iets af wilt, je nog in verzet zit. Dit vechten tegen iets, kost je veel energie en hoe graag je ook wilt, je gaat het op die manier niet loslaten. Erger nog, je verbindt je er juist mee. En hoe hard je ook je best doet, de pijn blijft of wordt erger. Net zolang tot je voelt dat het genoeg is en dat je het echt anders wilt en beseft dat het ook anders kan.

Aanvaarding; laat je emoties toe en voel. Hoe zou het zijn als jij stopt met vechten (of vluchten) en jezelf toestaat om te voelen wat er nu is. Dat alle emoties er mogen zijn. Je verdriet (tranen), je machteloosheid, je woede, je angst. Dat je je verzet opgeeft en toelaat wat je nu voelt. Dan pas laat je los. Hier hoef je niets voor te doen. Loslaten is namelijk wat er gebeurt als je toelaat. Dus in plaats van je te verzetten tegen je pijn, ga je naar je pijn toe. En word je je bewust wat de pijn je wil vertellen. Makkelijk? Nee. Helpend? Ja.

En mijn cliënt? Na twee sessies gaf ze aan zich anders te voelen. Ze werd zich bewust dat ze al die jaren vastgehouden had aan het gevoel dat haar onrecht was aangedaan. Door zich dit bewust te worden en het verdriet te voelen wat hieronder zat, liet ze los. Ze ging ze zich steeds beter voelen en koos ervoor om dingen te gaan doen die ze leuk vond en waar zij energie van kreeg. Ze richtte zich nu op haar zelf en haar eigen gezin.

In mijn e-book ‘Helemaal Jezelf Zijn’ geef ik tips die jou kunnen helpen om je te bevrijden van de pijn die je vaak (on)bewust al lange tijd in je leven met je meedraagt of waar jij je nog steeds tegen verzet. Zie  https://raakbewust.nl/gratis/. Mocht je er hulp bij willen, maak dan een afspraak bij mij https://raakbewust.nl/contact/.

Meer ervaringen lezen…

Bethina

Ik heb 3 sessies bij Annette gehad, wat ben ik blij dat ik dat heb mogen doen! Het heeft mij echt...

Lees meer

Diny

Ik was op vrijdag bij jou en op zondag zag ik mensen die mij ook op de donderdag daarvoor hadden...

Lees meer

Bertie

Onlangs heb ik een familieopstelling op tafel (met poppetjes) ontvangen van Annette. In de...

Lees meer

Milou

Na de behandeling gaat het een stuk beter met me, merk heel veel verschil na de sessie. Ik kan...

Lees meer

Marije

Via mijn zus ben ik bij Annette gekomen. Door de coronaperiode hebben mijn negatieve gedragingen...

Lees meer