Van zelfkritiek naar zelfwaardering


Veel cliënten in mijn praktijk vinden dat ze iets niet goed doen of dat ze het beter of anders moeten doen. Ze vinden dat ze gefaald hebben, er niet goed uitzien, ander werk moeten zoeken etc. Ze zijn hard voor zichzelf, kritisch en oordelen voortdurend. Herkenbaar?

Als ik ze vervolgens vraag, “stel je eens voor dat wat je nu tegen jezelf zegt, tegen je kind of vriendin zou zeggen?” Dan is de reactie dat ze dit nooit tegen een ander zouden zeggen. Maar waarom zeggen we dit dan wel tegen onszelf? En hoe helpend en liefdevol is dat? Het antwoord is altijd, dat dit niet helpend is en eigenlijk heel ‘onaardig’.

Bewustwording
Door bewust te worden dat je dit doet en inzicht te krijgen in de onderliggende en aangeleerde overtuiging, ligt ook de kans om het anders te gaan doen. Wat we namelijk zijn gaan geloven, is dat we niet goed zijn zoals we zijn en het niet waard zijn.

Je mag er zijn…. Helemaal
Stel dat je accepteert wie je bent en waar je bent en dat dit helemaal goed is. Dat je niets hoeft te veranderen aan jezelf, niets hoeft te worden, je niet hoeft te schamen, niet schuldig te voelen, niets fout doet? Alleen maar zijn wie en waar je nu bent en dit accepteren. Kun je voelen wat een ontspanning en rust dit geeft? Alleen al door het je voor te stellen.

Waardeer jezelf
Zou het niet veel liefdevoller en meer helpend zijn om positief over jezelf te denken en er geen oordeel meer over te hebben? Door je verzet op te geven tegen alles wat je niet wilt of niet goedkeurt, volgt vanzelf ontspanning. Door acceptatie, zelfwaardering en liefdevoller te zijn naar jezelf, laat je oude overtuigingen los. De affirmatie die je daarbij kan helpen is; “Ik ben het waard, ik mag er zijn en ben goed zoals ik ben”.

Wil jij het nu echt anders?
Als dit jou aanspreekt, laat mij jou dan helpen. Via een Reset Je – Zelf behandeling, laat ik jou ervaren hoe jouw lichaam vanbinnen uit vanzelf in beweging komt om oude blokkades en overtuigingen op te ruimen die gemaakt hebben dat jij bent gaan twijfelen aan jezelf en uit verbinding bent gegaan met jezelf.

Lente aanbieding ‘Reset Je – Zelf behandeling’ t/m 31 mei 2023
Voor €60 (normaal €75,-) geef ik jou een reset behandeling. Als je voelt dat jij dit nu kan gebruiken, bel of mail mij dan, annette@raakbewust.nl, 06-26946615 of https://raakbewust.nl/contact/

Meer ervaringen lezen…

Bethina

Ik heb 3 sessies bij Annette gehad, wat ben ik blij dat ik dat heb mogen doen! Het heeft mij echt...

Lees meer

Diny

Ik was op vrijdag bij jou en op zondag zag ik mensen die mij ook op de donderdag daarvoor hadden...

Lees meer

Bertie

Onlangs heb ik een familieopstelling op tafel (met poppetjes) ontvangen van Annette. In de...

Lees meer

Milou

Na de behandeling gaat het een stuk beter met me, merk heel veel verschil na de sessie. Ik kan...

Lees meer

Marije

Via mijn zus ben ik bij Annette gekomen. Door de coronaperiode hebben mijn negatieve gedragingen...

Lees meer