Als je het niet ‘meer’ weet of voelt


Je bent vrouw en de 50 inmiddels gepasseerd en je voelt je al langere tijd niet meer blij, je voelt je leeg, moe en twijfelt over van alles, aan jezelf, aan je werk of je relatie. Je hebt jarenlang hard gewerkt, voor je gezin gezorgd of je heel erg op je partner gericht en onderweg ben je jezelf kwijt geraakt.

Je hebt nu meer tijd voor jezelf maar je weet eigenlijk niet goed wat je nu wilt met je leven. Wat je wel weet, is dat je je zo niet wilt voelen. Je wilt het anders, maar je weet niet wat je dan wel wilt en daardoor kan je ook geen keuze(s) maken. Want je voelt en weet het niet ‘meer’. En je vraagt je af, is dit het nu?

Wat kan jou helpen als je het niet ‘meer’ weet of voelt?
Lukt het jou om te accepteren dat als je het niet weet of voelt, dat dit oké is? Of verzet jij je er tegen en ga je op zoek naar de oorzaak met het idee dat je dan ook de oplossing hebt en dat je je dan beter gaat voelen.

Helaas werkt het zo niet. Ja misschien voor even. Totdat het nare lege gevoel weer terugkomt. Want vanbinnen is er nog niets wezenlijks veranderd en de leegte blijft. Maar wat kan je dan wel helpen?

Hoe zou het zijn om te accepteren dat je het niet weet en je leeg voelt?
En dat dit niet erg is. Dat dit er mag zijn. Jezelf niet dwingt of forceert om iets te gaan doen met het idee dat dit je gaat helpen. Want dat helpt je niet. Integendeel, je zet jezelf juist verder onder druk en grote kans dat de spanning toeneemt.

Het gaat niet om veranderen van hoe je je nu voelt, maar om het ontspannen in hoe en waar je nu bent

Toelaten is loslaten
Als je kan toelaten wat je voelt, laat je los en brengt het je rust en ontspanning. Dat komt omdat je je niet meer verzet tegen wat er nu speelt in je leven. Alles mag er zijn, ook het niet weten, het niet voelen, jij mag er zijn. Helemaal, zoals je nu bent.

En heb compassie voor jezelf. Wijs jezelf niet langer af, dat heb je lang genoeg gedaan.

Laat je emoties toe, voel ze en blijf er volledig bij
Als je ontspant en tot rust komt, voel je beter wat je wel of niet wilt en wat goed voor jou voelt. Er kan boosheid en/of verdriet loskomen dat er al die tijd al gezeten heeft maar wat je onderdrukt hebt. Laat deze emoties dan toe en voel ze.

Deze emoties vertellen je iets over pijn die al die tijd gewacht heeft om gezien en gevoeld te worden. Onderdruk ze niet, maar laat ze toe. Zo kom je steeds meer in verbinding met jezelf en meer aanwezig in je lichaam. En ga je je langzaamaan steeds beter en waardevoller voelen.

Liefde is ontspanning voor het lichaam. Angst is stress voor het lichaam
Vanuit deze ontspanning en rust kun je beter(e) keuzes maken die echt bij jou passen. En komt het plezier en de levensvreugde langzaamaan weer terug in je leven. Je komt in beweging. Nu vanuit jezelf. Vanuit een diep weten en voelen. De verbinding met jezelf is er weer. En dat voel je.

Wil jij je meer plezier en levensvreugde?
Via energetische coaching kan ik jou helpen om vanuit ontspanning en rust in contact te komen met de blokkades die gemaakt hebben dat je het niet meer weet/voelt. Als dit voor jou goed voelt, bel of mail mijn dan, 06 26946615 of annette@raakbewust.nl

Meer ervaringen lezen…

Bethina

Ik heb 3 sessies bij Annette gehad, wat ben ik blij dat ik dat heb mogen doen! Het heeft mij echt...

Lees meer

Diny

Ik was op vrijdag bij jou en op zondag zag ik mensen die mij ook op de donderdag daarvoor hadden...

Lees meer

Bertie

Onlangs heb ik een familieopstelling op tafel (met poppetjes) ontvangen van Annette. In de...

Lees meer

Milou

Na de behandeling gaat het een stuk beter met me, merk heel veel verschil na de sessie. Ik kan...

Lees meer

Marije

Via mijn zus ben ik bij Annette gekomen. Door de coronaperiode hebben mijn negatieve gedragingen...

Lees meer