Stoppen met jezelf afwijzen

“Was ik maar niet zo stom geweest, waarom heb ik dat nou weer gedaan, wat ongelooflijk dom dat ik er niets van heb durven zeggen, waarom kan ik dat nu nog niet, ik zie er niet uit, ik ben te dik, dat ik daar nu nog last van heb, ik krijg nooit een leuke vriend, ik ben het niet waard dat…..”

Herkenbaar?
Voor mij wel en ook voor veel van mijn cliënten die ik regelmatig dit soort uitspraken hoor doen. Gelukkig corrigeer ik nu mezelf op het moment dat ik mezelf dit hoor zeggen en stop ik er gelijk mee en zeg ik iets aardigs. Omdat ik weet dat ik er niet een leuker en mooier mens van word als ik mezelf zo afwijs en inmiddels vind dat ik het waard ben om mezelf met respect te behandelen en met respect behandel wil worden. En hoe is dat voor jou?

Maar waarom wijzen we onszelf af?
Dat heeft te maken met patronen uit onze jeugd, onze opvoeding. Omdat je niet kan geloven als kind dat je wordt afgewezen door je ouder(s), ga je jezelf afwijzen. Zo beschermen we onszelf tegen de pijn die we zouden voelen als we de waarheid zouden toelaten dat we niet de bescherming, liefde, aandacht kregen die we zo nodig hadden. Dit beschermingsmechanisme was helpend om onze kindertijd door te komen (en te overleven) maar is ons tot last als we volwassen zijn.

Het houdt ons nu nog klein en tast onze eigenwaarde aan, we voelen geen echte verbinding met ons zelf en maakt dat we bang zijn om ons opnieuw te verbinden en echte intimiteit en liefde toe te laten. En is dat niet waar we allen naar op zoek zijn?

Accepteer en waardeer jezelf!
Als jij klaar bent met jezelf nog langer af te wijzen en verlangt naar meer zelfacceptatie, intimiteit, plezier, geluk en liefde in jouw leven, dan zou ik graag samen met jou willen werken.

Hoe? Niet alleen door te praten, maar door ervaring en lichaamsgericht met jou te werken. Dan verandert er echt iets binnenin jou. Kom en ervaar het zelf. En onthoud, je hoeft niets te doen, om te zijn wie je bent. Jij mag er zijn…helemaal zoals jij bent. Je kunt me bellen of mailen, 06 – 26946615, annette@raakbewust.nl, of maak een afspraak via https://raakbewust.nl/contact/.

 

Meer ervaringen lezen…

Bethina

Ik heb 3 sessies bij Annette gehad, wat ben ik blij dat ik dat heb mogen doen! Het heeft mij echt...

Lees meer

Diny

Ik was op vrijdag bij jou en op zondag zag ik mensen die mij ook op de donderdag daarvoor hadden...

Lees meer

Bertie

Onlangs heb ik een familieopstelling op tafel (met poppetjes) ontvangen van Annette. In de...

Lees meer

Milou

Na de behandeling gaat het een stuk beter met me, merk heel veel verschil na de sessie. Ik kan...

Lees meer

Marije

Via mijn zus ben ik bij Annette gekomen. Door de coronaperiode hebben mijn negatieve gedragingen...

Lees meer