Ik wil me zo niet voelen!

Ze zit tegenover mij en op mijn vraag waar ze nu echt naar verlangt, zegt ze; ‘ik wil me niet meer zo leeg, moe en alleen voelen. Alles voelt zo zwaar’.

Ze is vrouw, midden 50 en altijd heel actief geweest, een echte doener. Staat altijd klaar voor anderen, voor haar kinderen die nu het huis uit zijn en heeft nu de zorg voor haar ouders die inmiddels op leeftijd zijn. Daarnaast heeft ze een drukke baan, waar ze niet meer echt blij van wordt. Doodmoe is ze van altijd maar zorgen voor anderen en zich verantwoordelijk voelen voor alles en iedereen, en vraagt zich af, wie zorgt er nu eens voor mij.

Herkenbaar? Het is heel menselijk om van je pijn af te willen en je beter en gelukkiger te willen voelen. Wie wil dit nu niet?

Hoe kom je van dat nare gevoel af? Door eerst je ervan bewust te worden dat wanneer je van iets af wilt, je nog in verzet zit. Dit vechten tegen iets, kost je veel energie en hoe graag je het ook anders wilt, je gaat het op die manier niet loslaten. Pas als je voelt dat het nu genoeg is en dat je het echt anders wilt en beseft dat het ook anders kan. Maar hoe dan?

Hoe wordt het beter dan nu? Als je stopt met vechten (of vluchten) en jezelf toestaat om te voelen wat je nu voelt, zul je merken dat de kramp eraf gaat. Als je mag huilen, je angst onder ogen durft te zien, boos mag zijn, voelt hoe moe en zat je het bent, laat je los. Loslaten is namelijk wat er gebeurt als je toelaat. Makkelijk? Nee. Helpend? Ja.

En mijn cliënt? Na drie sessies gaf ze aan zich anders te voelen, meer ontspannen en rustiger en levendiger. Ze zegt vaker nee en geeft haar grenzen beter aan, zowel privé als op haar werk.

Ze is zich nu bewust dat ze zichzelf al die jaren weggecijferd heeft en er altijd voor anderen was, behalve voor zichzelf. Ze maakt nu bewust de keuze om er meer voor zichzelf te zijn en tijd vrij te maken om iets te doen wat ze echt leuk vindt. En dit voelt zo goed en anders.

Voel jij je doodmoe, leeg, alleen en vraag jij je af, wie zorgt er nu eens voor mij? Weet dan dat het anders kan en je dit niet alleen hoeft te doen.

Tijdens de coaching maak ik gebruik van de Touch of Matrix methode, www.touchofmatrix.nl. Een hele fijne methode die je helpt om bewust te worden van wat jou al die tijd tegenhield om voluit te leven en te genieten. Het zorgt ervoor dat je uit je hoofd komt en in je lijf waardoor je je meer ontspannen en vrijer voelt en keuzes maakt die echt bij jou passen en waar jij weer blij van wordt. Meer informatie kun je vinden op deze site.

 

 

Meer ervaringen lezen…

Bethina

Ik heb 3 sessies bij Annette gehad, wat ben ik blij dat ik dat heb mogen doen! Het heeft mij echt...

Lees meer

Diny

Ik was op vrijdag bij jou en op zondag zag ik mensen die mij ook op de donderdag daarvoor hadden...

Lees meer

Bertie

Onlangs heb ik een familieopstelling op tafel (met poppetjes) ontvangen van Annette. In de...

Lees meer

Milou

Na de behandeling gaat het een stuk beter met me, merk heel veel verschil na de sessie. Ik kan...

Lees meer

Marije

Via mijn zus ben ik bij Annette gekomen. Door de coronaperiode hebben mijn negatieve gedragingen...

Lees meer