Hoe ga jij om met pijn?

Hoe ga jij om met pijn?

Pijn is een uniek waarschuwingssysteem van je lichaam en geeft aan dat er iets niet goed is of niet goed werkt in je lichaam. Meestal wil je de pijn niet voelen en probeer je het te negeren, ertegen te vechten en/of ga je het onderdrukken met pijnstillers. Dit kan allemaal even helpen en medicijnen kunnen tijdelijk verlichting geven, maar de pijn zal toch weer terugkomen omdat er niets ‘wezenlijks’ veranderd is. Ergens in je lichaam is er weerstand en stroomt het niet meer. Of het nu gaat om lichamelijke pijn of verdriet, angst maakt hierbij niet uit.

 De pijn is niet tegen jou, maar vóór jou

Zolang je vecht tegen je pijn, zal die niet minder worden. Alles wat je onderdrukt, wegstopt, niet herkent en erkent, zal niet verdwijnen. De pijn zal eerder toenemen en zich nog meer laten voelen. Wat wel helpt is, hoe moeilijk ook, is de pijn accepteren. Luister naar wat de pijn jou te vertellen heeft en bedenk dat je er niet tegen hoeft te vechten. Als je werkelijk je pijn kunt voelen, toelaten en accepteren, dan zul je merken dat er ontspanning komt. De kramp gaat eraf en het kan weer stromen.

Maar hoe dan en hoe maak je contact met jouw pijn? En hoe zou het zijn om te ontdekken dat jij, jouw lichaam dit (van)zelf kan?

Voor tips en oefeningen die je helpen om anders om te gaan met jouw pijn, download dan het gratis E-book op deze site, https://raakbewust.nl/ebook-tips-en-oefeningen-om-te-ontspannen-bij-pijn/

 

Meer ervaringen lezen…

Bethina

Ik heb 3 sessies bij Annette gehad, wat ben ik blij dat ik dat heb mogen doen! Het heeft mij echt...

Lees meer

Diny

Ik was op vrijdag bij jou en op zondag zag ik mensen die mij ook op de donderdag daarvoor hadden...

Lees meer

Bertie

Onlangs heb ik een familieopstelling op tafel (met poppetjes) ontvangen van Annette. In de...

Lees meer

Milou

Na de behandeling gaat het een stuk beter met me, merk heel veel verschil na de sessie. Ik kan...

Lees meer

Marije

Via mijn zus ben ik bij Annette gekomen. Door de coronaperiode hebben mijn negatieve gedragingen...

Lees meer