Heb jij de regie over jouw ‘eigen’ tijd?

Geen tijd voor jezelf

Alles wat je doet, doe je in je eigen tijd, want een andere tijd bestaat er niet. Waarschijnlijk vind je niet alles wat je doet in je ‘eigen’ tijd even leuk en zul je zeggen dat sommige dingen nu eenmaal moeten gebeuren en dat je geen andere keuze hebt. Je doet het dan omdat je vindt dat je het moet doen, terwijl je het eigenlijk liever niet zou willen doen. En als je vaak iets doet wat je liever niet zou doen, dan krijg je het gevoel dat je te weinig ‘tijd’ voor jezelf overhoudt….

Toch is wat jij doet in jouw ‘eigen’ tijd, altijd je eigen keuze, anders zou je het niet aan het doen zijn. Zelf als je werkt, is het (in) je eigen tijd. Je doet het omdat jij op dat moment er voor kiest om te werken, wat voor reden je er ook voor hebt. Als je het niet had willen doen, was je nu niet aan het werk. Je doet iets wel of je doet iets niet. In beide gevallen maak jij zelf de keuze om het wel of niet te doen.

 Altijd alle tijd

Hoe zou het zijn als jij altijd alle tijd zou hebben om te doen wat jij graag wilt doen? Zou je dan hetzelfde doen wat je nu doet, hetzelfde werk, dezelfde hobby’s, of zou dat heel iets anders zijn. Vraag je eens af of jij de meeste tijd werkelijk doet waar jij van geniet, blij van wordt of naar verlangt. Of doe jij met name wat er moet gebeuren en loop jij achter de tijd aan en kom jij altijd tijd tekort?

Vervang moeten eens door willen

Hoe zou het zijn als jij vandaag nog begint met elke keer als je iets moet van jezelf, het woordje moeten te vervangen door willen. Je zult ervaren dat alleen dit al voor meer rust en vrijheid kan zorgen. Omdat jij dan beseft dat jij zelf de keuze maakt en er zelf voor kiest om het wel of niet te doen.

En hoe zou het voor jou zijn als jij vanaf nu zegt dat je alle tijd hebt?

 In mijn e-book krijg je tips en oefeningen om je ontspannen en gezond te voelen. Je kunt zelf veel doen aan je eigen gezondheid. Door onder andere te beginnen met je te richten op wat je wel wilt, naar verlangt en waar jij je goed bij voelt. https://raakbewust.nl/ebook-tips-en-oefeningen-om-te-ontspannen-bij-pijn/

Meer ervaringen lezen…

Bethina

Ik heb 3 sessies bij Annette gehad, wat ben ik blij dat ik dat heb mogen doen! Het heeft mij echt...

Lees meer

Diny

Ik was op vrijdag bij jou en op zondag zag ik mensen die mij ook op de donderdag daarvoor hadden...

Lees meer

Bertie

Onlangs heb ik een familieopstelling op tafel (met poppetjes) ontvangen van Annette. In de...

Lees meer

Milou

Na de behandeling gaat het een stuk beter met me, merk heel veel verschil na de sessie. Ik kan...

Lees meer

Marije

Via mijn zus ben ik bij Annette gekomen. Door de coronaperiode hebben mijn negatieve gedragingen...

Lees meer